Amerika Grand Canyon / Monument Valley

25 juli 2014 - Oljato-Monument Valley, Verenigde Staten

Na een heerlijke koele nacht, worden we wakker van de Eekhoorns, soort grote muisen en van meneer de Raaf!
We gaan de Grand Canyon bezoeken en plakken daar meteen een korte hike aan.
Als we aan komen lopen is het beeld meteen overweldigend.
De foto's zullen straks genoeg zeggen.. maar we blijven ze schieten die foto's....
We doen een korte hike langs de zuidelijke kant en vervolgen later onze weg langs Grandview point om uit eindelijk voor een laatste keer te genieten van de Grand Canyon bij Dessert view point.
We stappen in de toet en vervolgen onze weg naar Horse band Shoe, als we in de plaats Page aankomen krijgen we in de gaten dat we de afslag naar Horse Band Shoe hebben gemist en dat terug rijden geen optie is... jammer =( dan maar door naar Antelope Valley.... een nog grotere miskleun! Om de parkeerplaats op te mogen, moeten we $25,- betalen en de verplichte Tour kost ook nog eens $25,- per persoon! Mmmm das algauw $100,00 voor een half uur... sorry, maar daar kunnen we zo 5 tot 6 nachten van kamperen... we vinden het zondegeld en vertrekken richting Monument Valley.
De route is wederom Skitterend, nog even gestopt bij een tankstation om ijsklontjes in te slaan voor de koelbox. Bij dat tankstation wordt ik gewenkt door n vrouw in een dikke Dodge Ram 2500 en ze vraagt of ik alsjeblieft geld heb voor haar, ze is namelijk heel arm en heeft geen avond eten.
(Lees : DIKKE DODGE RAM 2500)
Na nog een uurke of wa sturen arriveren we eindelijk in Navajo Monument Valley!
Woorden skieten te kort bij het zien van dit moois.... er zijn wel wat Thunder Storms in de verte en de wind laait langzaam op.
We bekijken de campground en zien het rode woestijn zand waaien over de plekken... wel heel mooi gezicht, maar niet iets om echt vrolijk van te worden! Al tanden knarsend lopen we naar inschrijf desk en vraag of er nog meer mensen zijn die kamperen, niet veel een tentje of 2...mmmmm en andere opties? Ja zegt de man, ik heb cabines op de heuvel met een prachtig uitzicht en ze zijn helemaal nieuw! Omdat het nog niet bekend is bij de mensen hebben we een stunt bedacht dat de eerste maand na opening de cabines voor half geld verhuurd worden! (Kijk en nu komt die $100.- wel heel goed van pas!!)
Na het bekijken van de cabine zijn we dan ook verkocht, een groot bed, apparte slaapkamers, eigen toilet en een Bad met douche erin....

Yeeeeeeaaaaaahhhh!!!!
Om over het uitzicht nog maar niet te spreken!!!
We maken een paar broodjes Hotdog, drinken nog wat, en dan is het.... welterusten.... morgen drukke dag =)

1. Mam en Pa Boer:
    25 juli 2014
    Kregen op 24 juli het eerste reis verslag binnen trage Amerikanen en 1 foto
    veel plezier Mam Pa
  2. Bert Boer:
    25 juli 2014
    Langzaam komen de verhalen en foto's Pa Boer!! Er is in de woestijn geen WiFi =)
  3. Ivo:
    26 juli 2014
    Klinkt allemaal om jaloers van te worden! Have fun xxx
  4. Mam en Pa Boer:
    31 juli 2014
    geen eens wifi in de woestijn wat een achterlijk land dat Amerika het land van onbeperkte mogelijkheden,valt mij tegen!!!!
    Maar jullie vermaken zich wel, veel plezier verder,
    groet Mam Pa Oma Opa