Monterey
13 augustus 2014 - Monterey, California, Verenigde Staten
De weg naar Monterey is schitterend, langs de kust zie het ene moment strand en het andere moment hoge kliffen en rots partijen.
Uiteraard gaan we niet zonder reden naar Monterey, van uit dit havenstadje met zijn eigen Fishermans Warf vertrekken bootjes de zee op om walvissen te spotten... het zal toch niet waar zijn dat wij ze echt gaan zien?!?!?
De pier is echt gaaf, kleine winkeltjes, restaurants en natuurlijk een huisje waar we ons moeten melden voor de walvis tour.
We hadden het al online geboekt om zoveel mogelijk korting te krijgen. (Alles online boeken en met coupons is goedkoper hier)
We kunnen met 30 minuten inschepen dus happen nog gauw ff een slice of pizza naar binnen =)
Als de scheeps hoorn klinkt vertrekken we richting open zee en de kapitein houd nog even een verhaal over het hoe en wat aan boord en dat het nog ruim 45 minuten varen is naar de canyon waar de walvissen zich ophouden.
Onderweg komen we dolfijnen, zeeleeuwen een pijlstaart rog en div vogels tegen, totdat er uit de speakers galmt dat er op 11 uur walvissen zijn gespot! Als wij die ka t op tuuren zien we van die waterfontijnen in de verte en raken enthousiast.... als we dichterbij komen springt er een bult rug uit het water en valt met een knal weer in het water.... (en waarom heb je op dat moment geen camera klaar)
Wooow dat was super... en als we nog een beetje dichterbij komen zijn we vlakbij een bult rug die rustig aan het zwemmen is, wat is dit zwem ding groot zeg!!! En hoe mooi om mee te maken, we kijken onze ogen uit, en genieten volle teugen van dit tafereel! Sommige dingen zijn gewoon niet te beschrijven. In totaal zien we er een stuk of 3 van redelijk dichtbij en een stuk of 5 van een grotere afstand. Het is onbeschrijfelijk mooi en een hele mooie ervaring om mee te maken.
Bij terugkomst in de haven gaan we een restaurantje in om te eten en om zeker nog even na te praten.
We hebben weer een motel geboekt een half uurtje verderop en besluiten daar maar naar toe te gaan, veel indrukken gehad die we ff moeten verwerken.. wel trusten!
Anneke Gnade:16 augustus 2014waanzinnig lijkt me dat, om die in het echie te zien :)