Sequoia / Bass Lake
7 augustus 2014
We gaan vandaag lekker een stukje toeren... van Mojave naar Bass lake via Sequoia NP!
En wat een geweldige route zeg! Eerst een stuk snelweg, alwaar een hele aardige vrachtwagen chauffeur heeft bedacht om één van zijn banden op de snelweg achter te laten en dan precies op de rijstrook waar wij rijden.... we zien de auto voor ons richting aan geven voor rechts af.... klopt er was een afrit dus niks opmerkelijks, totdat hij ook daad werkelijk rechts af gaat en er voor ons de welbekende vrachtwagen band te voorschijn komt... Niets meer aan te doen... BAM!!! En recht er overheen.. ik knijp zo hard in me stuur als het kan om de toet recht te houden en heb de rem niet aan geraakt... voor bumper schade, rechter binnenkant van wielkast weg geslagen, een plastic bescherm rand van de dorpel los gekomen, zwarte velg van het rubber, en de achterbumper bekrast... kortom... Fuck it, it's a rental en wij hebben gelukkig niets.. alleen zit de schrik er goed in...
We rijden door naar Sequoia NP en gaan daar een hike maken in de Giant Forrest naar de General Sherman. Naar beneden ging Top! De looppas zat er goed in, mooi foto's gemaakt en toen terug omhoog! Tja dat viel een beetje tegen, gelukkig genoeg water mee en onderweg even een rust momentje gepakt om even op adem te komen, al met al een prima hike! We vervolgen onze weg richting Bass Lake naar Campground Spring Cove, daar heeft Mary Hall een plaatsje voor ons gereserveerd en ze komt zelf ook kamperen! Als we nog net bij daglicht arriveren is ze er nog niet maar wij melden ons en bouwen de tenten vast op en steken de bbq aan... Het is een beetje nevelig om ons heen en beseffen dat dat komt van de branden in de buurt! Als we blus helikopters zien overkomen is het verhaal kompleet. Op nog geen 10 mile hier vandaan brand het bos als een malle, de wind staat voor ons gunstig, dus tot nu toe geen probleem.
Mary is ook inmiddels aanwezig en we gaan lekker bbqen en hebben heel wat bij te praten sinds 2009
We eten en borrelen en en en.... vroeg op... morgen Mary's birthday party @ the Bass Lake.
Ivo:7 augustus 2014Wow, Bots! Gelukkig is het goed afgelopen!