Lake Tahoe / Reno
8 augustus 2014 - Reno, Nevada, Verenigde Staten
Ff de toet starten en via de Tioga road koers zetten richting Lake Tahoe. Gelukkig is hij open, ivm de branden hier in de omgeving.
Wat een mooie en fantastische route zeg, na een tijdje sturen komt er weer een vista point en zetten de toet langs de kant.. er staat een man met een verre kijker en we kijken en luisteren stiekum mee.
HalfDome (bekende rots in yosemite) is van hier ook te zien, alleen dan vanaf de andere kant! HA! Das gaaf..
Nogmaals de route is Super!! Onderweg ffies stoppen bij een Walmart om nog wat in te slaan en te snacken, meteen maar even nieuwe vrienden gebeld die in Reno wonen, omdat hun hadden aangeboden om te komen overnachten als we in de buurt waren. Ze vinden het fantastisch dat we langs komen en ze kijken er naar uit!! Gaaf!! Maar eerst naar Lake Tahoe!
Daar aangekomen valt het allemaal een beetje tegen! Het is koud, heel erg nevelig en je ziet niet veel.. bijna geen watersport! En een enkeling waagt zich in het water! Jammer.
We zien wel dat er een camera ploeg aanwezig is en die staan daar een beetje een Mississippi boot te filmen..
Dan maar om het meer heen rijden richting Reno.
Reno is de 2e grote gok stad van Nevada en je ziet ook meteen de casino's al vanaf de snelweg! Leuk, maar wij gaan langs Sally en Ed. Als we in de buurt zijn, zien we dat we in een best wel nette buurt terecht komen en als we ons bij een portier moeten melden is het plaatje kompleet! Dit is bijna niet normaal hoe groot deze huizen zijn.. "het zal toch niet dat".... en ja hoor, hier is het, huis nummer en het adres klopt... we durven bijna niet aan te bellen....
Het is meteen weer gezellig en we krijgen eerst te drinken en daarna een rondleiding door het huis..
Op de terugweg ben ik de weg al kwijt en sta ik in de hal te zoeken naar de keuken waar m'n biertje stond.. hahaha.
Duncan en ik moeten nog even mee de garage in omdat daar Ed z'n speelgoed staat... De eerste is een Audi, maar deze staat al een week binnen.. Hij is vies en de poetser heeft pas volgende week tijd!!! Oké. . En daarnaast staat een Chevy retro pickup cabrio modeldinggeenideehoeofwat (ik zal het type nog ff opzoeken) maar deze is uit 2012 en hij heeft er meteen een corvette V8 Bigblock in laten hangen... Buiten staat een dikke Buick, en daar gaan we straks mee toeren..
We gaan even heerlijk douchen in 1 van de badkamers en hebben ieder ons eigen slaapkamer.. wooow!!!
We doen nog een pilsje en dan moeten we mee naar BJ's een restaurant in de buurt.. ik geef nog aan dat wij met een MC Donalds ook erg tevreden zijn, maar daar is geen spraken van en om de rekening hoeven wij ons al helemaal geen zorgen te maken!
Oké .. we laten ons verrassen! Hoppa! In de dikke Buick zeg ik...
In BJ's mogen we bestellen wat we willen en Sally begint al meteen met een fles wijn ($$$) voor de dames... ik hou het bij een vers gebrouwen biertje (doen ze zelf hier) en denk dat ik toch maar voor een steak ga, Duncan neemt de ribs en Naat gaat ook voor de steak! Sally en Ed gaan voor de vis..
We hoeven natuurlijk niet te vertellen hoe dit smaakte.. uiteraard met de dikke Buick terug gereden naar het huis en hebben daar nog een borreltje gedaan!! Wat een lieve mensen en wat is het hier prachtig!! Weltrusten!
Dan maar om het meer heen rijden richting Reno.
Oké .. we laten ons verrassen! Hoppa! In de dikke Buick zeg ik...

Geniet ervan!